📷 Opvallend beeld in Jan Breydel: middenvelder Godfred Donsah moet plots depanneren als doelman

07 december 2019 23:44

Cercle Brugge kende een uiterst ongelukkige avond tegen Racing Genk. Al na twintig minuten moest Bernd Storck twee geblesseerde spelers vervangen en toen doelman Hubert uitviel in de slotfase besloot Godfred Donsah om de handschoenen aan te trekken.

Het gebeurt niet vaak dat een veldspeler in doel staat, maar tijdens Cercle Brugge - KRC Genk had Bernd Storck geen andere keuze. De Duitser had al zijn wissels al ingezet en zag dan Guillaume Hubert uitvallen. Met een bebloed gezicht werd hij naar het ziekenhuis gevoerd.

Uiteindelijk besloot Godfred Donsah om de positie van Hubert in te nemen. "Ik was nooit een keeper, alleen af en toe na de training bij Bologna. Maar als het nodig is neem ik mijn verantwoordelijkheid wel. De trainer riep drie spelers bij zich en ik zei dat ik het wel zou doen. Je moet klaar zijn voor elke taak die je krijgt", legde de middenvelder uit.

Hij begon de match ook als middenvelder, maar na de blessure van Omolo werd hij centraal achterin geposteerd. Tot na de blessure van Hubert. Drie posities dus op een match! Donsah viel in bij 1-2 en dat was ook de eindstand. Een keer moest hij in actie schieten: hij pakte een botsende voorzet klemvast.

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.