Tom Van Hyfte pleit voor oplossing: "Waarom geen VAR in 1B?!"


Foto: © photonews 07 december 2019 08:10

OHL liep vrijdag tegen een zure en dure nederlaag aan op bezoek bij Lommel. De Leuvenaren voelden zich bekocht door de scheidsrechter, die enkele cruciale fases in het nadeel van OHL floot.

Twee heel lichte strafschopfouten, waarvan een op de koop toe nog met een rode kaart bestraft werd. Een doelpunt (3-1) dat na buitenspel valt. Het moet gezegd dat scheidsrechterlijke beslissingen de wedstrijd in een beslissende plooi hebben gelegd. Dat beseft OHL-middenvelder Tom Van Hyfte als geen ander.

"Eerst en vooral moeten we onszelf verwijten dat we in het eerste kwartier niet een of twee keer scoren. Maar wat er daarna allemaal gebeurd is... er is al zoveel over gezegd. Door enkele scheidsrechterlijke beslissingen blijven we hier zonder punten achter en dat doet pijn, want we zijn aan iets aan het bouwen", aldus Van Hyfte.

"Ik begrijp echt niet waarom er in 1B geen VAR is. Hoe lang gaat dit nog duren? Wij spelen toch ook professioneel voetbal? Nogmaals, dit kost ons heel dure punten", besluit een ontgoochelde Van Hyfte.

1e klasse B \\ OH Leuven \\ Lommel SK
 
 
 
Reacties.