Eerste Genkse zege onder Wolf of is Cercle straks niet langer alleen laatst?

07 december 2019 12:25

Op speeldag 18 van de Jupiler Pro League gaat Cercle Brugge op zoek naar een derde competitiezege en Hannes Wolf naar zijn eerste driepunter als trainer van Genk. Een extra stimulans voor de Vereniging is dat ze op gelijke hoogte kunnen komen met Waasland-Beveren en niet langer alleen laatst staan.

Cercle Brugge laat onder Bernd Storck tekenen van herstel zien, al blijft de verhoopte puntenoogst achterwege. Een dikke maand geleden in het vorige onderlinge duel zat er, gezien de doelkansen, meer in voor groen-zwart dan de 1-0 nederlaag in de Luminus Arena. Tijd voor de Duitse trainer en zijn manschappen om die betere prestaties om te zetten in punten.

De bezoekers hebben hun start onder Hannes Wolf gemist. Een 1 op 6 tegen Moeskroen en Sint Truiden was niet waar ze op gehoopt hadden. Een plaats in de top-6 is veraf en de kortste weg naar Europa - bekervoetbal - is sinds dinsdag een doodlopend straatje geworden. Winnen op het veld van de hekkensluiter is met andere woorden broodnodig voor de regerende landskampioen.

Selectienieuws

Toptalent Nygren behoort voor het eerst sinds lang nog eens tot de wedstrijdkern van de Limburgers. Bovendien behoudt Wolf het vertrouwen in de 17-jarige keeper Maarten Vandevoordt. Dinsdag nog bijna de held in de strafschoppenreeks tegen Antwerp.  Taravel, Dabila en Saadi zijn de belangrijkste afwezigen bij de thuisploeg.

Selectie Cercle Brugge:

Hubert, Goblet, Hassen - Vitinho, Ueda, Panzo, Biancone, Cassaert - Omolo, Hoggas, Peeters, Kouamé, Donsah, Coulibaly, Dekuyper, Somers - Foster, Gory, Hazard

Selectie Racing Genk:

Een Brugse overwinning levert u 4,7 keer uw inzet op bij betFIRST. Waag hier een gokje.

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.