Bracconi debuteert bij Virton met eerste punt op het Kiel: "Ik hou van dit stadion" en "Met elf tegen negen minder goed"

08 december 2019 09:45

Christian Bracconi is terug in 1B. Zijn passages bij Tubeke waren wellicht niet de vrolijkste momenten uit zijn trainerscarrière, bij Virton zijn er meer mogelijkheden. De uitwedstrijd tegen Beerschot heeft meteen iets opgeleverd. Al was er ook ontgoocheling vanwege de late gelijkmaker.

Allereerst was Bracconi blij om met Virton naar het Olympisch Stadion af te zakken. "Het doet me plezier om hier terug te komen. Ik hou van dit stadion, het ademt voetbal, met een publiek dat zijn ploeg vooruit stuwt." De onverwachte trainerswissel stelt Virton toch voor uitdagingen. "De spelers zaten in een positieve dynamiek met de vorige trainer. Het is niet gemakkelijk om nu mijn wensen te proberen in te willigen."

Reddingen van Moris

En voor Bracconi zelf? "Van mijn kant is het ook moeilijk, want ik ken geen enkele speler en had anderhalve dag om de match voor te bereiden. In de eerste helft lieten we bij momenten de bal goed gaan, maar was er te weinig beweging. Dankzij de reddingen van onze doelman haalden we de rust met 0-0."

Geen 0-2

In de tweede helft kende Virton een betere periode. "Na ons doelpunt kwamen we beter in de match. We recupereerden veel ballen en gingen agressiever spelen. We hadden de 0-2 kunnen maken." De slotfase werd gekruid door de uitsluitingen van Ibara en Dom. "Het is niet aan mij om te zeggen of rode kaarten terecht of onterecht waren. Met elf tegen negen waren we minder goed en zijn we teruggezakt." 

Het beheersen van de laatste minuten viel dus niet mee. "We zijn afgestraft voor de emoties die speelden in deze match. We hadden de drie punten binnen handbereik, maar het blijft een goed punt, mijn eerste trouwens op Beerschot."

1e klasse B \\ Virton \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.