Hernan Losada optimistisch ondanks stilaan beperkte keuzemogelijkheden


Foto: © photonews 08 december 2019 23:43

Ook Hernan Losada was even door het dolle heen toen Holzhauser in de 97ste minuut de 1-1 binnenknalde tegen Virton. Een wedstrijd waar heel wat over te zeggen valt, maar Losada denkt ook al aan het vervolg. De coach van Beerschot staat immers voor enkele moeilijke keuzes.

Al bij al was de Argentijn tevreden over het spelpeil van zijn team. "Onze eerste helft was echt heel goed." De 0-1 was een donderslag bij heldere hemel. Losada aarzelde nadien niet om te gaan vervangen. "Ik heb alleen maar aanvallende wissels gedaan. Prince Ibara en Dylan Saint-Louis kwamen in de ploeg. Grisez kreeg een blessure en ik heb geen enkele verdediger om op de flank te zetten. Ik heb dan beslist om met Brogno daar te spelen."

Gevochten als leeuwen

Dat waren niet de enige tactische aanpassingen. "Daarna speelden we met vier achteraan, Rapha Holzhauser heeft als centrale verdediger gespeeld... We hebben er alles aan gedaan. Met negen tegen elf hebben we gevochten als leeuwen. Tegen een ploeg die - dat begrijp ik wel - begint tijd te rekken en dan is het jammer dat je geen scheidsrechter hebt die de ploeg beloont die wil voetballen."

Het wordt er wel niet eenvoudiger op voor Losada om een elftal op de been te brengen. "Ik hoop dat de blessure van Grisez meevalt. Sanusi, Pietermaat, Seigers en Vorogovskiy zijn al out. Er komen twee rode kaarten bij. Dat wordt moeilijk voor onze volgende twee matchen, maar ik ben ervan overtuigd dat elke speler er mee voor kan zorgen dat ons niveau als ploeg niet zakt."

1e klasse B \\ Virton \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.