Peter Vandenbempt: "Voor tackles als die van Mpoku en Carcela zijn geen excuses"


Foto: © photonews 09 december 2019 10:35

Dat Standard in de ultieme slotfase nog een punt redde, is uiteindelijk slechts een voetnoot geworden in een tumultueuze wedstrijd tegen Moeskroen. De hoog opgelopen frustraties en schandalige overtredingen van Mpoku en Carcela zijn gespreksonderwerp nummer een.

Ook Peter Vandenbempt kan een dag na de feiten nog niet vatten wat er zich allemaal afspeelde op Le Canonnier. De fouten op zich waren een grove fout, maar ook de reactie van Michel Preud'homme achteraf was van de pot gerukt.

"Zo'n twee tackles zijn op geen enkele manier te rechtvaardigen. Dat waren beenbrekende tackles. Bij Mpoku kan je nog zeggen dat het niet zijn intentie is om vol op het been door te gaan. Maar wat Carcela betreft... gewoon smerig is dat!"

"Ik begrijp Standard dat het frustrerend is om telkens met kleine fouten afgestopt te worden, want ze willen mooi en snel voetbal brengen. Daar zouden de refs toch ook iets strenger moeten tegen optreden. Maar nogmaals: dat rechtvaardigt de grove fouten van Carcela en Mpoku allerminst", aldus Vandenbempt bij Sporza.

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.