Eric Van Meir: "Zo'n tackles moeten eruit" & "Misplaatste reactie van Preud'homme"


Foto: © photonews 09 december 2019 18:14

Moeskroen-Standard werd een tumultueuze wedstrijd, zoveel is zeker. Er was de late gelijkmaker van Lestienne tegen zijn ex-club. Maar het waren toch vooral de twee rode kaarten van Standard die ophef veroorzaakten, net als de reactie van Standard-coach Michel Preud'homme achteraf.

Ook voor Eric Van Meir was de uitsluiting van Mpoku en Carcela een van de meest opmerkelijke feiten uit het Belgische voetbalweekend. Als ex-trainer kan hij begrip tonen voor de reactie van Michel Preud'homme, al is hij het er duidelijk niet mee eens.

"Het was een typische subjectieve reactie van een trainer na afloop van een match. Michel Preud'homme wil zijn spelers beschermen en uit de wind zetten. Maar in dit geval was dit zeker en vast misplaatst. Voor zo'n fouten kan je geen excuses inroepen. En zeker al niet dat ze heel de wedstrijd kleine foutjes moesten incasseren. Ik vind dat Michel daar toch in de fout ging, maar het is uiteraard ook een beetje de aard van het beestje", aldus Van Meir.

"Bovendien doen Mpoku en Carcela met hun domme rode kaarten ook hun eigen team tekort. En dat wordt onderbelicht, maar in feite laten ze ook hun ploeg in de steek. Nu valt het allemaal mee, omdat ze in de slotfase nog gelijkmaken, maar normaal gezien zouden ze ook nog met nul punten teruggekeerd zijn naar Luik."

Van Durmen kwam er gelukkig zonder kleerscheuren van af, maar Dimitri Mohamed zal wellicht geruime tijd uit roulatie zijn na de aanslag van Mehdi Carcela. "Deze fouten vallen niet goed te praten. Zoiets hoort gewoonweg niet thuis op een voetbalveld, nooit! Helaas blijven we dit regelmatig tegenkomen, zowel in binnen- als buitenland. Maar dat moet er echt uit" aldus Van Meir.

Intussen bood Carcela via Twitter zijn excuses aan bij slachtoffer Mohamed. "Uiteraard was het mijn intentie om de bal te recupereren en niet om te speler te raken", laat de Marokkaanse spelmaker weten.

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.