Moet Liverpool rekenen op Racing Genk? Haaland wil titelverdediger uit Champions League knikkeren: "Ik maak een hattrick!"

10 december 2019 12:31

RB Salzburg ontvangt vanavond Liverpool in de Champions League. De Oostenrijkers kunnen zich nog steeds plaatsen voor de laatste zestien.

De situatie in de groep van Genk: De Limburgers zijn al uitgeschakeld met één punt en spelen dinsdagavond op het veld van Napoli, dat negen punten heeft.

Liverpool heeft tien punten, Salzburg zeven. Als de Oostenrijkers winnen, komen ze gelijk met Liverpool, en tellen de onderlinge confrontaties. Salzburg verloor na een knotsgekke match  op speeldag twee met 4-3 op Anfield. In praktijk moeten ze dus met twee doelpunten verschil winnen van de titelverdediger.

2-0 of 3-1 dus wellicht. En laat dat laatste nu net de pronostiek van wonderkind Erling Haaland zijn. “We winnen met 3-1 en ik scoor drie keer”, liet hij doodleuk optekenen. Als zijn voorspelling uitkomt, wipt Salzburg over Liverpool.

Als Napoli wint van Racing Genk, liggen Divock Origi en co in dat geval uit het kampioenenbal. Als Genk een punt pakt tegen Napoli, telt het doelsaldo en draait dat sowieso uit in het nadeel van Liverpool.

Als Haaland en co echt met twee doelpunten verschil winnen, ligt de hoop van Jürgen Klopp dus bij Racing Genk. In dat geval moeten de Limburgers winnen op bezoek bij Dries Mertens en co.

Champions League \\ KRC Genk \\ Liverpool FC \\ Red Bull Salzburg \\ Napoli
 
 
 
Reacties.