Geschillencommissie komt met 'originele' straf voor Mpoku na beroep Standard, Rouches komen veel te goedkoop weg volgens onze bezoekers

10 december 2019 16:34

Paul-José Mpoku pakte zondag rood tegen Moeskroen. Het bondsparket wou hem eerst drie weken aan de kant houden, maar Standard ging in beroep.

De Rouches haalden gedeeltelijk hun slag thuis. Mpoku wordt maar twee weken geschorst, maar krijgt daar nog eens twee speeldagen voorwaardelijk bovenop.

Nadat het bondsparket drie speeldagen had geëist voor het Luikse duo, vroegen wij in een poll naar jullie mening. 46 procent vond beide straffen te licht, 44 procent oordeelde dat enkel de sanctie voor Carcela te licht was. Minder dan één procent van onze bezoekers vond dat Mpoku een zwaardere straf verdiende.

Voor Mpoku was het zijn eerste rechtstreekse rode kaart uit zijn carrière. Wellicht kwam de Geschillencommissie daardoor met de 2+2 aandraven. Een beslissing die nog enigszins te begrijpen is.

Negentig procent van onze bezoekers die hun stem uitbrachten, wouden dus een zwaardere straf voor recidivist Carcela (bekijk zijn vorige rode kaarten hier). Standard komt dus zeer goed weg.  

Europa League \\ Standard
 
 
 
Reacties.