Wat staat er nog allemaal op het spel op dinsdag in de Champions League?


Foto: © photonews 10 december 2019 18:15

In de Champions League valt op dinsdagavond het doek over liefst vier groepen. Voor Genk is het verhaal al geschreven, voor enkele andere ploegen is het nog wat koffiedik kijken.

Groep E:

Voor Genk staat er niets meer op het spel, behoudens een eerste zege proberen te boeken in de Champions League. Maar voor de drie andere ploegen is het wél nog hard tegen onzacht.

Salzburg is in eigen huis verplicht van te winnen van Liverpool, maar zou bij een zege wel ten koste van Liverpool naar de volgende ronde kunnen gaan. Napoli is altijd geplaatst als Salzburg niet wint, in het ander geval moeten ze best ook winnen van Genk. 

Groep F:

Voor Barcelona is het duidelijk: zij zijn zeker van groepswinst en de volgende ronde. Voor Slavia Praag is het verhaal dan weer geschreven na een 2 op 15.

Internazionale (thuis tegen Barcelona) en Borussia Dortmund (thuis tegen Slavia Praag) strijden tegen elkaar om de tweede plek. Inter moet even goed doen om tweede te zijn, dus Dortmund moet hopen dat Barcelona met een half B-team zijn werk doet in Milaan.

Groep G:

Benfica (4 punten) kan nog een kansje maken op de derde plaats als het langszij kan komen met Zenit Sint-Petersburg (7 punten). Dan moet het alvast winnen van de Russen.

Leipzig (10 punten) staat er heel goed voor, maar met een nederlaag tegen Lyon én een zege van Zenit tegen Benfica zou het plots voor hen toch nog een derde plek kunnen worden. 

Groep H:

En dan is er nog de groep van Ajax Amsterdam. Die zijn met een punt tegen Valencia in eigen huis altijd bij de top-2. Als ze zouden verliezen, dan moeten ze hopen dat Chelsea niet wint tegen het al uitgeschakelde Lille. 

{INSERT_MATCHES_TODAY}

{INSERT_RANKING}

Wat gaat het geven op dinsdagavond? Volg het bij ons op de voet én doe er je voordeel mee! 

Champions League \\ Inter Milaan \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.