Champions League op woensdag: PSG moet zijn werk doen, perfect rapport voor Bayern en een beetje hoop voor Castagne

11 december 2019 11:14

Vanavond valt het doek over de groepsfase van de Champions League. Voor Club Brugge zal het er nog om spannen of er al dan niet een Europese lente inzit, maar ook in groepen B, C en D moet er nog zaken beslist worden.

Groep A

Club Brugge bekleedt zonder te winnen de derde plaats in groep A en hoopt in het vangnet van de Europa League te vallen. Het ontvangt de sterren van Real Madrid, al zijn er tal van afwezigen bij 'de Koninklijke'.

De kans is groot dat de huidige rangschikking na speeldag 6 ongewijzigd blijft. Blauw-zwart hoopt er natuurlijk op dat PSG zijn favorietenrol in het eigen Parc des Princes inlost. Dan maakt het resultaat tegen Real Madrid niet uit. Te hard op PSG rekenen is echter gevaarlijk, want het team van Meunier is al zeker van groepswinst.

Groep B

Tottenham heeft iets recht te zetten na de 2-7 blamage in eigen huis tegen Bayern München, terwijl de 'Rekordmeister' als eerste Duitse club voor 18 op 18 kan gaan in de groepsfase van het Kampioenenbal. Beide teams zijn al door naar de knock-outfase en hun plaatsen liggen vast. Olympiacos moet in eigen huis winnen van Rode Ster Belgrado om beslag te leggen op de derde plaats.

Groep C

Het Manchester City van Kevin De Bruyne is al gekwalificeerd. Pep Guardiola kan van deze wedstrijd zonder inzet gebruik maken om wat rust te geven aan enkele sleutelspelers na in een zeer drukke agenda.

De andere Belg in deze poule, Timothy Castagne, hoopt op een zege van de Citizens tegen Dinamo Zagreb. Als Atalanta dan gaat winnen op bezoek bij Shakhtar Donetsk wippen de Italianen van plaats 4 naar plaats 2.

Groep D

De ploegen op de eerste en de laatste plaats van deze poule liggen al vast. Juventus kan zonder stress naar Leverkusen trekken en Lokomotiv Moskou kan de campagne in schoonheid proberen af te sluiten tegen Atlético Madrid.

Maar zowel Bayer 04 als Atlético moet nog vol aan de bak. Het onderlinge verschil is maar een schamel puntje. 

Hannes Van Gael

Champions League \\ Club Brugge \\ Tottenham \\ PSG \\ Galatasaray \\ Bayern München \\ Real Madrid \\ Rode Ster Belgrado \\ Olympiakos Piraeus
 
 
Reacties.