Moet Fellaini mee naar het EK? "Hij blijft gewoon superhandig als je tegen een laag blok speelt"

11 december 2019 09:05

Marouane Fellaini staat in de belangstelling van Tottenham. José Mourinho wil de ervaren middenvelder er graag bij. Dat opent ook perspectieven voor de Rode Duivels, want... "Geen enkel topland beschikt over een type als Fellaini", vindt Hein Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck zou een terugkeer een goeie zaak vinden. "Als hij goesting heeft, zou dat voor mij ook geen enkel probleem zijn. Meer zelfs: mocht ik bondscoach zijn, ik zou het óók sterk overwegen om hem er weer bij te pakken. Het is namelijk een type speler waar geen enkel ander topland over beschikt", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Let wel: ik zie hem niet als titularis. We zijn nog altijd op ons best in de omschakeling, als er ruimte ligt, en dan komen spelers als De Bruyne en Tielemans veel meer tot hun recht. Tielemans doet het voortreffelijk bij Leicester City. Hoe hij daar Vardy vindt, dat moet hij ook met Lukaku kunnen - al loopt Romelu ondanks al zijn andere kwaliteiten nog niet zo slim als Vardy."

Elke trainer wil wel een Fellaini, maar daar bestaat er maar één van. "Fellaini blijft gewoon superhandig wanneer je tegenover een heel laag blok staat en de dominante ploeg bent. Hij is geen Galactico, maar als je hem dan laat invallen en veel voorzetten verstuurt, is hij een enorm wapen. Hoe vaak heeft hij zijn club en land zo al niet gered?"

België \\ Shandong Luneng
 
 
 
Reacties.