Mignolet weet waarom Club geen schrik moet hebben van Real: "Intrinsiek ligt het niveau héél hoog in de JPL"

11 december 2019 08:29

Als Club Brugge vanavond iets wil pakken tegen Real Madrid zal het weer op een fantastische Simon Mignolet moeten rekenen. De doelman kijkt zelf echter naar zijn ploegmaats. Ze moeten de bewondering voor de sterren van zich af zetten en gewoon naar hun kwaliteiten spelen.

Want Mignolet is aangenaam verrast door het niveau in de Jupiler Pro League. "Er is veel talent - vooral qua snelheid, kracht en techniek. Het grote verschil met bijvoorbeeld de Premier ­League is dat in België vooral jonge spelers spelen. Ze missen ervaring, positionering en tactisch inzicht, waardoor ze nog niet op het niveau van de Premier League staan", merkt hij op in GvA.

"Maar intrinsiek ligt het niveau heel erg hoog in België. Dat zie je ook aan de resultaten. Niet alleen die van ons, maar ook die van AA Gent tegen Wolfsburg of Standard tegen Frankfurt. Het is ­misschien typisch Belgisch dat we onze eigen ­competitie wat onderschatten, maar het niveau van onze play-off 1-ploegen moet zeker niet onderdoen voor de competities in de buurlanden."

Extra ervaring

Er is trouwens een pak ervaring bijgekomen. "Zeker dit jaar is er een kwaliteitsinjectie gekomen door de terugkeer van spelers als ikzelf, ­Defour, Mbokani, Mirallas, Kompany, Chadli en ­Depoitre. Dat zijn spelers die een meerwaarde ­brengen aan kwaliteit, ervaring en knowhow. Daardoor stijgt het niveau niet alleen qua techniek, snelheid en kracht, maar ook qua intelligentie en ­tactiek."

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ Real Madrid
 
 
Reacties.