Mannaert laat zich uit over Diagne: "Als je na Parijs nog eens afwijkt, houdt het nagenoeg op"


Foto: © photonews 11 december 2019 08:46

Sinds het debacle in Parijs is er geen spoor meer van Mbaye Diagne in de wedstrijdselecties van Club Brugge. Redelijk normaal gezien zijn actie. Een terugkeer naar Galatasaray behoort zelfs tot de mogelijkheden: "Ik sluit dat niet uit", aldus Vincent Mannaert.

Mannaert erkent dat het een risico was om Diagne binnen te halen, maar de technische staf gaf groen licht. "Dirar had al eens fratsen uitgehaald, Perisic, Izquierdo, Bacca, zélfs Meunier... Creatieve types zijn nu eenmaal ook creatief zonder bal. De vraag is telkens: 'Hoeveel wil je aanvaarden?' Wat Diagne op PSG deed, was een heel moeilijke, maar niet allesbeslissend. Alleen... Na 'Parijs' moet je wel de lijn volgen. Als je dan nóg eens afwijkt, houdt het nagenoeg op", zegt hij in HLN.

Peper en zout

Diagne heeft dus nog fratsen uitgehaald. Mannaert probeerde nochtans hem op het juiste spoor te krijgen. "Ik ben inderdaad niet iemand die gelooft in eenheidsworst - 't moeten niet allemaal brave soldaten zijn. Dennis, Diatta...: dat soort peper en zout moet je als club kunnen managen. Op voorwaarde dat die spelers tussen de lijnen blijven. Je mag van mij de grenzen aftasten, je kunt er een keer buiten gaan, maar niet te veel, hé."

Vreemd genoeg is Club nu op zoek naar een type zoals Diagne. "Het gekke is: Philippe had al voor PSG uitgemaakt om op Antwerp te starten met Diagne. 'Daar heb ik hem nodig', luidde zijn analyse. Langs de andere kant, ik weet niet of we zozeer een profiel-Diagne missen... We hebben vooral iemand nodig die ze erin legt - efficiëntie."

Champions League \\ Club Brugge \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.