1999, het jaar van de goede wijn in Anderlecht: "Je zou er heel elftal mee kunnen maken"


Foto: © photonews 12 december 2019 09:56

Dat de jeugd voor Anderlecht belangrijk is, laat het dit seizoen meer dan ooit merken. Onder andere Amuzu, Lokonga, Dewaele en Saelemaekers zijn een vaste waarde in het team en hebben ook iets gemeenschappelijk.

Het geboortejaar van de heren is namelijk 1999. En volgens Jean Kindermans, jeugddirecteur op Neerpede, zijn zij niet de enige van die lichting die een gouden toekomst tegemoet gaan. "Het is uitzonderlijk hoeveel van hetzelfde jaar er prof zijn. Je kan een volledig team neerzetten", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Want niet enkel bij Anderlecht zijn er nu vier spelers die op het wedstrijdblad staan, ook in het buitenland zijn er jongens actief. "Mike Tresor Ndayishimiye verliet ons te vroeg, maar speelt nu wel bij Willem II. Frahco Antonucci onderging hetzelfde lot en speelt nu bij Volendam. Ze hadden geduldiger moeten zijn, maar de entourage speelde ook mee."

Zwetende ouders

Voor de jeugddirecteur zijn de 'blijvers' een voorbeeld voor de volgende generaties. "De ouders worden vaak ongeduldig als hun kind eens op de bank zit. Die mannen die nu in de eerste ploeg staan, neem ik dan als voorbeeld. Ze zijn gebleven en zie waar ze nu staan. Voorbeelden werken meestal beter dan een simpele uitleg."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.