Roman Bezus vindt spelplezier terug in de basis: "Gent-fans bezorgen me kippevel"

12 december 2019 10:50

Roman Bezus komt de laatste weken weer meer aan spelen toe bij AA Gent. Even leek het erop dat de Oekraïner een uitweg aan het nemen was bij de Buffalo's, maar door onder meer de afwezigheid van de onfortuinlijke David heeft hij weer een plek in de basis.

Jonathan David zit momenteel in Canada om bij zijn familie te zijn. De jonge Canadees verloor vorige week zijn moeder en kreeg van de club de tijd om dat te verwerken. Roman Bezus krijgt door die afwezigheid weer volop zijn kans in de elf van Jess Thorup op de tien, al speelt hij met negen.

"Een atypische nummer tien? Zo mag je me wel noemen. Eentje die zich niet inhoudt om het vuile werk op te knappen.", legt Bezus uit in Het Nieuwsblad. En dat is ook de Gent-fans niet ontgaan. "Hun luide aanmoedigingen bezorgen me kippevel. Als een speler zegt dat hem dat niets doet; geloof hem niet. Ik krijg er vleugels van."

Afstandschoten

Ondertussen heeft de 29-jarige Oekraïner al twee doelpunten op het conto staan. "ik scoorde telkens met een verre knal, maar ik heb eigenlijk niet zo'n goed schot", lacht hij. "Maar dankzij techniektrainer Thomas Matton begint het wel aardig te lukken nu."

Dat resulteerde al in twee knappe doelpunten. Zowel op het veld van Kortrijk als tegen Zulte-Waregem scoorde Bezus met een heerlijk afstandsschot. “En zeggen dat ik eigenlijk totaal niet zo’n goed schot heb. (lacht) Ik heb er het laatste halfjaar met techniektrainer Thomas Matton wel wat op getraind. Het lukt nu wel vrij aardig, ja.”

Johan Walckiers

Europa League \\ KAA Gent \\ Oleksandria
 
 
Reacties.