UEFA reageert op nieuwe 'Galactico Liga': "Zo'n concept vernietigt onze sport"

12 december 2019 20:59

Real Madrid is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van een Europese supercompetitie. Ondertussen heeft ook de Europese voetbalbond gereageerd. En ze zijn allesbehalve fan.

Nog eventjes de plannen: Florentino Perez (voorzitter van De Koninklijke, nvdr.) wil ten laatste vanaf 2024 van start gaan met een Europese supercompetitie. 

Die Galactico Liga wordt een gesloten kampioenschap met twee divisies van twintig ploegen. En jawel, die ploegen zullen uit de grote voetbalcompetities komen. 

Maar er is meer: zo’n nieuwe superliga zou niet alleen de huidige Champions League overschaduwen, maar ook ten koste gaan van de nationale competities. 

“Dat idee is geschift”, reageert UEFA-voorzitter Aleksandar Ceferin. “Zo’n concept vernietigt onze sport voor de spelers, fans en iedereen die het voetbal een warm hart toedraagt.”

Dat idee is geschift - Aleksandar Ceferin

UEFA gruwelt van zo’n doorstart om één simpele reden: geld. De Europese voetbalbond wordt volledig buiten de gesprekken gehouden. De topclubs willen er namelijk zelf munt uitslaan en betrekken enkele wereldvoetbalbond FIFA in de gesprekken. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 
 
 
Reacties.