Wat staat er nog allemaal op het spel in de Europa League?

12 december 2019 13:33

Na vanavond valt het doek over de poulefase van de Europa League. En dus is het uitkijken of Standard zich nog kan plaatsen en wat er in de andere groepen allemaal nog op het spel staat.

Sevilla, APOEL, Basel, Sporting CP, Linz, Celtic, Espanyol, Gent, Wolfsburg, Braga, Wolverhampton, Manchester United en AZ: dertien van de 24 ploegen die zich richting knock-outfase zullen weten te wurmen zijn ondertussen bekend.

Daar komen dan de acht afvallers uit de Champions League bij (Club Brugge, Ajax, Olympiakos, Shakhtar Donetsk, Salzburg, Internazionale, Benfica en Bayer Leverkusen) om tot de 32 ploegen te komen die na Nieuwjaar in de zestiende finales op zoek gaan naar de eindzege.

Quid Standard & Gent?

Wij kijken uiteraard in de eerste plaats uit naar wat de Belgische ploegen nog in hun mouw zitten hebben. Voor Standard wordt de Europese lente halen niet makkelijk. Zo moeten ze winnen van Arsenal en eigenlijk ook hopen dat Frankfurt verliest van Guimaraes om een realistische kans te maken op de volgende ronde.

Voor KAA Gent is er dan weer beter nieuws: zij zijn al geplaatst en kunnen met een overwinning tegen Oleksandria zelfs zeker zijn van de groepswinst. Dat zou zeker een onverhoopt succes zijn in een groep met Wolfsburg en Saint-Etienne. 

En verder?

Verder zijn er nog wel een aantal interessante groepen te volgen. Zo kan Feyenoord met een zege in Porto nog alles omkeren in de groep met ook nog Rangers en Young Boys, terwijl Mönchengladbach en Roma moeten opletten met Istanbul Basaksehir in hun groep.

Lazio van zijn kant moet winnen van Rennes en hopen dat Celtic hetzelfde doet tegen Cluj om de Europese lente te halen. Sowieso staan er nog heel wat pittige duels op het programma, met daarbij ook nog heel wat Belgen die aan het werk komen. 

{INSERT_MATCHDAY}

{INSERT_RANKING}

Europa League \\ KAA Gent \\ Standard \\ Arsenal \\ Oleksandria
 
 
 
Reacties.