Mbokani zegt dat hij tot zijn 40ste kan voetballen: hij zou wel eens gelijk kunnen hebben

14 december 2019 12:41

Dieumerci Mbokani heeft in een zeldzaam interview aangegeven dat hij nog lang niet van plan is om te stoppen. De 34-jarige aanvaller is afgetekend topschutter in de Jupiler Pro League en veel sleet lijkt er inderdaad niet op te zitten.

Mbokani zou zelfs tot zijn 40ste willen spelen. En weet u wat? We zien het hem nog doen ook. Dieu is altijd al begiftigd geweest met een bijzonder atletisch gestel, dat daarbij nog weinig onderhoud nodig heeft. Men is nu bezig dat hij bij Antwerp wekelijks wel trainingen overslaat, maar dat is niets nieuws hoor.

Zelfs toen hij bij Anderlecht speelde, kreeg hij een voorkeursbehandeling. Dat is people management, want zijn toenmalige trainers wisten heel goed dat hij onhandelbaar werd als ze hem verplichtten. En zijn ploegmaats konden daar ook mee leven, aangezien hij wekelijks het verschil kon maken.

Tactisch

Zo gaat het ook bij Antwerp. Tot woensdag mag Mbokani soms gewoon binnen blijven. Zijn spieren wat laten rusten en op zijn gemak wat in de fitness werken. Tactisch weet hij toch wat er van hem verwacht wordt: aanwezig zijn in de zestien als er ballen komen. Achter voorzetten of passes die hij te ver acht, loopt hij toch niet.

In de zestien is hij een killer, maar hij beperkt zijn inspanningen. Je gaat hem niet betrappen op 12 kilometer per match of meer. Dat is ook niet nodig. Bölöni wil voor hem graag een uitzondering maken en omringt hem met loopwonders die in functie van hem spelen. Want wie wil deze Mbokani nu niet zo lang mogelijk op een veld houden?

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Eupen
 
 
Reacties.