Alessio Castro-Montes werpt een blik op zijn toekomst: "Als ze ooit terugkeren naar eerste klasse..."


Foto: © photonews 15 december 2019 12:51

Alessio Castro-Montes is momenteel bezig om bij AA Gent een vast plek in de basis van Jess Thorup op te eisen. Tegen Oleksandria kreeg hij zijn eerste Europese basisplaats. Onder meer Claude Makélélé was een grote troefkaart in de ontwikkeling van de verdediger.

Castro-Montes begon zijn carrière op de rechterflank. Onder Claude Makélélé werd hij bij Eupen omgeschool tot rechtsachter. Een beetje zoals Thomas Meunier, die dezelfde stappen onderging bij Club Brugge. "Ik was er in het begin niet scheutig op", vertelt de Limburger aan Het Nieuwsblad.

"Toch kon hij mij overtuigen om die stap te zetten. Het is en blijft Claude Makélélé. Hij is een wereldster. Ik dacht dat mijn toekomst op het middenveld lag, maar dat blijkt nu anders te zijn. Bij AA Gent ligt mijn positie me ook beter. Ik mag veel offensieve impulsen brengen", gaat de 22-jarige verdediger verder.

Espana, por favor!

Als je hem vraagt waar zijn toekomst ligt, is Castro-Montes vrij nuchter. "Mijn vader is Spaans en groeide op in Asturië. Hij hoopt vooral op een Spaanse carrière. Buiten Real Madrid is hij fan van Sporting Gijon. Momenteel een club uit tweede klasse, maar wie weet als ze terugkomen op het hoogste niveau", lacht hij. "Maar bij AA Gent wil ik me nu volledig ontwikkelen en alles geven voor het team."

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.