Mulder twijfelt: "Dat Kompany zo ongeveer technisch de baas is op Anderlecht, heeft iets verkeerd"


Foto: © photonews 15 december 2019 07:30

Veel ex-spelers van Anderlecht begrijpen niet wat er bij hun club gebeurt. Jan Mulder is er daar één van. De rol van Vincent Kompany ligt hem daarbij nog steeds wat op de maag.

Mulder had discussies met Marc Degryse na de aanstelling van Kompany als speler-manager. "Ik heb Marc meteen gewaarschuwd: 'Dit loopt straks fout.' Het hele inspirator-trainer gedoe is gedoemd om te falen. Dat Kompany zo ongeveer technisch de baas is op Anderlecht, heeft iets verkeerd. Hij had gewoon speler moeten blijven. Dat-ie naar Anderlecht komt, vind ik dan wél weer zo mooi. Zijn clubliefde is authentiek. Hij is en blijft Royal Club Anderlecht", zegt hij in HLN.

Ook de vele blessures waar hij dit seizoen weer mee kampt, maken Mulder triest. "Steeds weer die blessures. Het deed me heel wat. Kompany zal ook wel begrijpen dat hij de laatste uren beleeft van zijn carrière. Zijn successen worden hiermee niet weggevlakt. Ondanks alles blijft het merk 'Kompany' wat mij betreft intact.

"God, dan gaat-ie spreken in cafés, waar het volk devoot aan zijn voeten ligt. Vincent houdt van spreken. Die speeches - hij kán het ook. Kompany geniet van zichzelf maar gééft ook veel."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
 
Reacties.