Mehdi Bayat is trots na nieuwe zege van zijn ploeg: "We speelden 25 minuten excellent voetbal"


Foto: © photonews 15 december 2019 14:54

Er stond zaterdagavond geen maat op ploeg in vorm in de Jupiler Pro League, Charleroi. De Carolo's stuurden rode lantaarn Cercle Brugge huiswaarts met 3-0. Niets dan vreugde bij de Zebra's. 

Mehdi Bayat was na afloop van de wedstrijd meer dan een gelukkig man. Zijn Sporting Charleroi speelde nagenoeg een perfecte wedstrijd tegen Cercle. "Ik ben globaal gezien enorm tevreden. Laat dat duidelijk zijn", vertelde hij.

"De eerste 25 minuten waren uitzonderlijk van onze kant. Nadien lieten we het tempo wat verwateren, maar globaal gezien is er niets op te merken aan deze overwinning. 3-0, dat is ook nog eens goed voor het publiek", ging de patron van de Carolo's verder.

35 punten na 19 speeldagen, dat is heel goed. 

Charleroi is nu al negen wedstrijden op rij ongeslagen. Maar meestal in voetbal komt er dan onderschatting tegen de lager geklasseerde teams. Mission accomplished met grandeur door de mannen van Karim Belhocine. "Voor dit soort wedstrijden moeten we oppassen. In het verleden lieten we dan eens punten liggen; nu niet meer. We speelden matuur en defensief stond het goed."

Een collectieve prestatie die door de algemene directeur zeker gesmaakt kan worden. Charleroi staat nu bij de vijf beste clubs van het land. "We hebben de trein niet gemist en zitten nu op de goede wagon. We hebben 35 punten na 19 speeldagen, dat is heel goed", besloot Bayat.

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.