Bijzonder zware loting voor Belgische ploegen in Europa League: AA Gent tegen AS Roma, Club Brugge ontmoet Manchester United


Foto: © photonews 16 december 2019 13:31

Na de poulefases blijven er nog twee Belgische clubs over in Europa: AA Gent en Club Brugge. Beide teams kennen nu ook hun opdracht in de 1/16e finales van de UEFA Europa League.

AA Gent kwalificeerde zich knap als groepswinnaar voor de volgende ronde door 4 op 6 te pakken tegen VfL Wolfsburg, AS Saint-Etienne en FK Oleksandria. De Buffalo's nemen het nu op tegen AS Roma. De Italianen staan momenteel op een vierde plaats in de Serie A en verloren al geen wedstrijd meer sinds begin november (2-0 op Parma). 

Club Brugge plaatste zich via de Champions League voor de 1/16e finales in de Europa League door als derde te eindigen in de poule met PSG, Real Madrid en Galatasaray. Nu komt blauw-zwart met Manchester United opnieuw een hele zware tegenstander tegen. De Engelse grootmacht deed het in de groepsfase van de UEFA Europa League uitstekend, maar in de eigen competitie loopt het allemaal erg stroef. Afgelopen weekend speelden The Red Devils nog gelijk tegen Everton, het weekend daarvoor werd de stadsderby tegen Manchester City wel gewonnen.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.