Anderlecht met vertrouwen weg uit Sclessin: "Jongetjes zijn mannen geworden"


Foto: © photonews 16 december 2019 07:28

De nieuwe realiteit bij Anderlecht: als je moeilijk aan kansen komt, moet de boel achteraan gesloten worden. Met een verdediging die voor het seizoen niemand had kunnen voorspellen, slikken ze wel weinig tegengoals.

Tien tegengoals in negen wedstrijden waarin het duo Kana-Cobbaut aan de aftrap stond. Elf in de tien matchen waarin ze niet samen in de basis stonden. "We verstaan elkaar gewoon bijzonder goed. Positioneel zijn we goed, we hoeven weinig tegen elkaar te zeggen. Daarbij corrigeren we elkaar ook. Hij mij ook hoor", vertelde Elias Cobbaut over zijn partnership met Marco Kana.

In Standard gaven ze amper een kans weg aan de boomlange Felipe Avenatti. "Toen we zagen dat Avenatti aan de aftrap stond, wisten we dat Standard met lange ballen ging spelen. Alle voorzetten die er kwamen, konden we het duel winnen", grijnsde Cobbaut. "In de lucht ging het wel goed ja."

Het punt in Standard heeft het vertrouwen nog een boost gegeven. "Tuurlijk gaat dit helpen voor Club Brugge. Wij zijn de mentale winnaar geworden. We hebben in blok gespeeld. De jongetjes zijn mannen geworden. Zo hebben we ook gespeeld."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
 
Reacties.