Thibaut Courtois stoïcijns: "Al vaak gehoord dat ik goed kopspel heb"

16 december 2019 11:03

Thibaut Courtois sleepte zondag eigenhandig een punt uit de brand. Hij had twee goede reddingen in huis in de tweede helft, maar de apotheose viel diep in blessuretijd. De mee opgerukte Courtois sprong hoog boven iedereen uit en knikte de bal naar doel, waarna Benzema de gelijkmaker scoorde.

Het leek een zure nederlaag te gaan worden voor Real op bezoek bij Mestalla. De Koninklijke had echter het geluk én Courtois aan zijn zijde in de slotminuut. Courtois ontpopt zich op heel korte tijd tot publiekslieveling in Madrid, nadat hij in het begin van het seizoen vaak in het oog van de storm stond.

"Ik heb al vaker gehoord dat ik over een goed kopspel beschik. Het belangrijkste is dat ik de ploeg heb kunnen helpen. Ik deed twee goede reddingen in de tweede helft en dan was er nog die kopbal in het slot", vertelt de Rode Duivel. "Dat geeft toch een boost, want een 1-0 nederlaag was toch een serieuze teleurstelling geweest. Het is niet dat we juichen om dat punt, want we willen gewoon elke wedstrijd winnen. Maar als je in de absolute slotfase toch nog kan gelijkmaken, dan geeft dat een positief gevoel, waardoor we met vertrouwen naar Nou Camp kunnen trekken", aldus Courtois, die woensdag Barcelona bekampt.

Alexandre Fiammetti

La Liga \\ Valencia CF \\ Real Madrid
 
 
Reacties.