Waarom de bekerweek héél gevoelig, maar ook héél leuk kan worden


Foto: © photonews 16 december 2019 14:06

De kwartfinales van de Beker van België hebben zowat alle gevoeligheden gegeven die er mogelijk hadden in kunnen zitten. En dus wordt het genieten geblazen.

Zulte Waregem - Charleroi

De kwartfinales worden geopend met een duel tussen Zulte Waregem en Charleroi. Dat zijn de twee teams die de laatste seizoenen het vaakst hebben kunnen kriebelen bij de grote ploegen, met play-off 1, Europees voetbal en een gewonnen beker (Zulte Waregem) tot gevolg.

Essevee droomt zoals de groten, de Zebra's met Bayat minstens zo hard. Bovendien is Charleroi al jarenlang op een of andere manier een echt zwart beest voor Zulte Waregem. Wie het eerste ticket voor de laatste vier pakt, maakt daarna zeker kans op nog meer. 

Union - KV Kortrijk

Benieuwd of Faïz Selemani zal spelen in het Dudenpark en welk welkom hij zal krijgen van de Brusselse supporters. De manier waarop hij de vlucht vooruit nam vanuit Brussel naar West-Vlaanderen werd hem niet in dank afgenomen.

Selemani zelf was door de hele transferdeal maandenlang niet speelgerechtigd voor de Kerels, maar kreeg eind november dan toch eindelijk zijn eerste kans. Het zorgt voor een extra dimensie op een sowieso al boeiende wedstrijd van twee ploegen die enigszins verrassend in de halve finales kunnen terechtkomen.

Standard - Antwerp

Nog een duel dat bol staat van de historiek en beladenheid. Standard had zijn laatste échte groeispurt en piek ten tijde van D'Onofrio en laat die nu bij ... Antwerp zitten. Met Mbokani als topschutter en verder ook nog onder meer Defour en Mirallas op de loonlijst - wat moet dat meer zijn?

Anderlecht - Club Brugge

En een duel tussen Anderlecht en Club Brugge, moet dat eigenlijk nog uitleg krijgen? Voor paars-wit lijkt het duel misschien wel het belangrijkste van het seizoen, want de kortste weg naar Europa ligt voor Anderlecht voorlopig zeker bij de Beker van België. Blauw-zwart? Dat zou dan weer erg graag nog eens 

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Union SG \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.