Wie loten Club en AA Gent in de Europa League? Volg het hier!

16 december 2019 11:26

Vanmiddag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de zestiende finales van de Europa League. Dan zullen AA Gent en Club Brugge tegen wie ze na Nieuwjaar hun Europese avontuur moeten verderzetten. Volg het hier live vanaf 13H.

Dit nieuwsbericht wordt automatisch over 60 seconden vernieuwd.

Update:  Loting zestiende finales

De heenwedstrijden worden op 20 februari gespeeld. De terugwedstrijden volgen een week later.

AA GENT-AS Roma

Sevilla-Cluj

Malmö-Wolfsburg

LASK Linz-AZ

Basel-Apoel

Porto-Leverkusen

Arsenal-Olympiakos

Celtic Glasgow-Kopenhagen

Espanyol-Wolverhampton Wanderers

Basaksehirspor- Sporting Lissabon 

Braga-Glasgow Rangers

Manchester United-CLUB BRUGGE

Ajax-Getafe

RB Salzburg-Eintracht Frankfurt

Inter-Ludogorets

Benfica-Shaktar Donetsk

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om 12.00H start de loting voor de achtste finales van de Champions League, met daarin 16 teams uit de G5. Er zullen met andere woorden ongetwijfeld enkele regelrechte topaffiches uit de bus vallen.

Om 13.00H is het dan de beurt aan de Europa League. AA Gent werd eerste in zijn poule en is reekshoofd  tijdens de loting. Club Brugge, dat door zijn derde plaats in de Champions League-poule in de Europa League terechtkwam, is geen reekshoofd.

Bij Club Brugge willen ze zo ver mogelijk doorstoten in het toernooi, terwijl men bij AA Gent op twee gedachten hinkt: een haalbare tegenstander loten of toch maar een grote naam?

Club Brugge hoopt op het Zweedse Malmö, maar kan ook stuiten op toppers als Inter, Manchester United, Porto, Ajax of Sevilla.

AA Gent kan botsen op minder bekende tegenstanders als Cluj, Ludogorets. Maar ook topteams als AS Roma, Shaktar Donetsk of Sporting Lissabon behoren tot de mogelijkheden.

De heenwedstrijden staan gepland op 20 februari, de terugwedstrijden volgen een week later. Volg de loting hier straks live!

Champions League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.