Maar liefst 18 Rode Duivels beginnen aan trainerscursus: "Hen betrokken houden bij Belgisch voetbal"


Foto: © photonews 17 december 2019 19:25

Toen Roberto Martinez begin dit jaar verkondigde dat er wel eens heel wat Rode Duivels als trainer zouden kunnen terugkomen naar België ging er bij veel journalisten een wenkbrauw omhoog. Maar kijk: Martinez nam zelf het initiatief om een trainerscursus op te zetten. Met heel wat succes...

Bij de vrouwen bestond het al en de bondscoach vond het een goed idee om er de mannen ook kennis mee te laten maken. "Martinez wil zijn spelers voorbereiden om de volgende stap in hun carrière te nemen en kijken hoe we hen in het Belgische voetbal betrokken kunnen houden", zegt opleidingshoofd Kris Van Der Haegen bij Sporza. 

"Het gaat om een specifieke opleiding voor de huidige internationals, omdat de spelers een heel specifiek internationaal profiel hebben. Het zou gek zijn om met hen dezelfde dingen te doen als met de reguliere cursist."

"Over voetbal weten ze alles, maar de belangrijkste doelstelling is om hen te leren te denken als een trainer. We gaan vooral het pedagogische en het didactische aanpakken, daar zijn de meesten leek in." 

Nog (?) geen Hazard

En de meesten hadden er wel oren naar. Courtois, Meunier, Witsel, Vertonghen, Mignolet, De Bruyne... Allemaal tekenden ze in. Eden Hazard ontbreekt wel nog. "Hij is inderdaad nog niet ingeschreven", bevestigt Van Der Haegen. "We hebben de spelers laten weten dat er geen verplichting is om mee te doen. Iedereen moet zelf nadenken of hij er aan toe is. Eden denkt er op dit moment minder aan."

België
 
 
 
Reacties.