Roger Lambrecht haalt fusie uit taboesfeer en heeft zelfs al een locatie voor een stadion: "Een fusieclub met Lokeren, Waasland-Beveren, Sint-Niklaas en zelfs Eendracht Aalst zou leefbaar zijn"

30 december 2019 20:08

De toekomst van Sporting Lokeren oogt onzeker. De Waaslanders strijden niet alleen tegen het degradatiespook, maar ook op financieel vlak zijn er ernstige problemen. Roger Lambrecht kent de oplossing. Al is ze allesbehalve vanzelfsprekend.

De voormalige voorzitter van Sporting Lokeren beseft al langer dat meerdere clubs in het Waasland niet naast elkaar kunnen bestaan. “Een fusieclub is de enige manier om op lange manier te kunnen overleven.”

“De fans zien het natuurlijk niet graag gebeuren”, gaat Lambrecht verder in het plaatselijke Gezoarde Magazine. “Een fusieclub met Lokeren, Waasland-Beveren, Sint-Niklaas en zelfs Eendracht Aalst zou leefbaar zijn.”

Ik heb zo'n fusie tientallen keren geprobeerd, maar de deal sprong elke keer af - Roger Lambrecht

En de voormalige voorzitter van de Tricolores kan je geen praat na de vaak verwijten. “Ik heb het zelfs tientallen keren geprobeerd. Maar op het einde sprong de deal telkens af. De ene keer door de stad Beveren, de andere keer door de stad Lokeren, dan weer door de fans,...

Inclusief locatie voor nieuw stadion

Lambrecht hoopt echter dat de fusieclub op een dag boven de doopvont gehouden wordt. “Zo’n club speelt iedere wedstrijd voor 15.000 fans. Op de viersprong in Waasmunster heb je zelfs de perfecte locatie voor een modern en goed bereikbaar stadion in het Waasland.”

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ 2e amateurliga A \\ 2e amateurliga B \\ Sporting Lokeren \\ SK Sint-Niklaas \\ Eendracht Aalst \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.