OFFICIEEL: KV Oostende stelt oude bekende aan als nieuwe coach


Foto: © photonews 31 december 2019 13:46

KV Oostende gaat de jaarwisseling in met een nieuwe coach.  Kåre Ingebrigtsen wordt opgevolgd door Dennis Van Wijk.

De Kustploeg kondigde tijdens de wedstrijd tegen Charleroi aan dat Ingebrigtsen de club zou verlaten. (lees dat HIER nog eens na) Nu heeft het dus een opvolger beet.

“KV Oostende heeft mij indertijd op de kaart gezet als trainer,” aldus Dennis Van Wijk op de clubsite. “We hadden er geen groot budget, maar slaagden er toch in om de promotie naar eerste klasse af te dwingen. Dat blijft nog steeds één van de mooiste herinneringen in mijn carrière.” 

“Met Van Wijk hebben we gekozen voor een uitgesproken profiel,” aldus Sportief Manager Guy Ghysel. “Hij kent de Belgische competitie en de club. Daarnaast is hij gepokt en gemazeld in de voetbalwereld. Zijn palmares, met in totaal zes promoties, spreekt voor zich. De voorzitter en ik hadden goede gesprekken met Dennis en daaruit bleek dat hij nog steeds razend ambitieus is. Hij wil de club waar het voor hem allemaal begon, helpen om weer naar boven te kunnen kijken.”

“Mijn laatste job als trainer dateert van vorig jaar bij KV Mechelen, maar het voorbije jaar ben ik het Belgisch voetbal op de voet blijven volgen,” zo vervolgt Dennis Van Wijk. “Ik zag KVO in verscheidene matchen aan het werk en de club heeft zeker kwaliteit. Alleen kwam het er soms té weinig uit. Tegen Anderlecht en Gent speelde KVO ijzersterk om dan minder te presteren tegen ‘kleinere’ clubs. Die onregelmatigheid moeten we eruit krijgen. Maandag begin ik eraan en vanaf volgende week woensdag zullen we dan één week lang hard werken tijdens onze winterstage in Spanje. Als we terugkeren van stage moeten we er meteen staan tegen Waasland Beveren.”

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.