Philippe Clement haat het als hij opportunist genoemd wordt: "De resultaten van Genk en W-B zijn de eerste die ik check"

31 december 2019 15:13

Philippe Clement scheert momenteel hoge toppen met Club Brugge, maar ook bij de vorige clubs die hij trainde was hij succesvol. Denk maar aan de titel met Genk of een van de meest zorgeloze seizoenen die Waasland-Beveren de voorbije jaren heeft gehad.

Het waren opstapjes in de carrière van Philippe Clement, maar voor hem betekende het meer dan dat. "Ik ben nog steeds supporter van Waasland-Beveren en Racing Genk", liet de trainer van Club Brugge optekenen in Het Laatste Nieuws. "Het zijn de eerste resultaten die ik bekijk."

Zijn tweede familie

"Ik denk niet dat je mij een opportunist kunt noemen als je weet hoe lang ik assistent ben gebleven, en dat ik mijn carrière als hoofdcoach ben begonnen bij een club die iedereen mij afraadde", zei hij over de beslissing om T1 van W-B te worden. Daar deed hij het goed en sprong hij in het oog bij Genk, toen ook niet geweldig bezig.

"Ze stonden negende op ruime afstand van play-off 1. De perceptie dat ik een opportunist ben is gaan leven omdat ik voor Club koos, mijn tweede ­familie. Ik heb er zestien jaar geleefd en gewerkt", besloot hij.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.