Vandenbempt kiest zijn beste backs van de voorbije 10 jaar in de JPL: "Hij heeft heel zijn carrière gestreden tegen vooroordelen"

02 januari 2020 09:53

De jaren 2010 behoren officieel tot het verleden. Veel spelers hebben hun stempel gedrukt op de afgelopen tien jaar. Commentator Peter Vandenbempt koos voor Sporza zijn twee beste backs.

Op de linkerflank koos Peter Vandenbempt voor Olivier Deschacht. Het grootste deel van het voorbije decennium kwam de blonde linksachter uit voor Anderlecht, vervolgens ook nog voor Lokeren en Zulte Waregem.

"Deschacht had niet overdreven veel talent, maar hij heeft het wel maximaal benut. Heel zijn carrière heeft hij het succesvol afgelegd tegen vooroordelen en een buslading aan concurrenten. Hij speelde een recordaantal matchen voor Anderlecht, was betrouwbaar en acteerde constant, ook op het Europese toneel", verklaarde Vandenbempt zijn keuze.

Thomas Meunier

Op de positie van rechtsback opteerde hij voor Thomas Meunier, die nu de trofeeën opeenstapelt bij PSG. "Hij is het schoolvoorbeeld van een succesvolle reconversie van een behoorlijke spits tot een moderne rechtsachter. Hij combineert alle kwaliteiten van zo'n back: fysiek vermogen, duelkracht, veel offensieve kwaliteiten en scorend vermogen", liet Vandenbempt zich uit over de speler die van 2011 tot 2016 op de loonlijst stond bij Club Brugge.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.