Helft van de 1B-ploegen trok naar de Spaanse zon, een ploeg koos voor stage aan Belgische kust

06 januari 2020 15:45

Terwijl het merendeel van de 1A-clubs pas op winterstage vertrokken zijn, zit de winterstop voor de clubs uit 1B al bijna op. Komend weekend hervat de competitie. Hier lees je hoe de acht teams uit 1B zich tijdens de winterstop hebben voorbereid op het tweede deel van de competitie.

Maar liefst vier van de acht clubs trokken naar de Spaanse zon om er zich in optimale omstandigheden voor te bereiden. Zo trok Beerschot, met nieuwkomers Aloé en Frans, naar Orihuela. Jorn Van Camp viel al snel uit met een blessure aan de ligamenten van de enkel en keerde terug naar België.

OHL trok naar Algorfa. Er werd pittig getraind onder de Spaanse zon, maar er was ook ruimte voor ontspanning. Maandag verloor het een oefenduel tegen Union Berlin met 2-1.

Union belandde in Pinatar. De Brusselaars trainden tot dusver al acht keer in vier dagen, maar er was ook ruimte voor een teambuilding. Maandagmiddag (16.00H) volgt een oefenpartij tegen Union Berlin.

Roeselare liet West-Vlaanderen achter zich en koos ervoor om een stage te doen in Albir. 

Westerlo bleef in de Kempen en speelde drie oefenpartijen tegen Nederlandse ploegen. Tegen Roda JC werd met zware 4-0 cijfers verloren. In het driehoekstoernooi werd gelijkgespeeld tegen MVV (0-0) en gewonnen tegen Almere City (2-1).

Lokeren staat op dit moment troosteloos laatste in 1B. De ploeg van Stijn Vreven probeerde in het Nederlandse Delden de basis te leggen van een sterke terugronde. Het werden lange dagen voor de Waaslanders.

Ook Lommel stapte niet het vliegtuig in deze winterstop. De mannen van Peter Maes bleven in eigen land, waar ze de goede lijn van de laatste weken willen verderzetten.

Excelsior Virton koos er dan weer voor om zich in eigen land klaar te maken voor het tweede deel van de competitie. De revelatie trok op driedaagse naar de kust, meer bepaald naar Nieuwpoort.

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo \\ Virton \\ Roeselare \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.