Oefenduels op winterstage: naast Antwerp en Standard mogen ook Buffalo's vieren, afstraffing voor KV Mechelen

10 januari 2020 18:37

Het hoort er uiteraard bij tijdens de periode van de winterstages: de vriendschappelijke wedstrijden die de eersteklassers ter plekke afwerken. Er was succes voor onder meer AA Gent en Antwerp, die vlot de weg naar doel vonden. KV Mechelen beleefde minder plezier aan zijn oefenpot tegen AZ.

AA Gent rekende af met Ingolstadt. De beslissing viel pas in het slot. Depoitre en Kvilitaia hadden elk reeds één keer gescoord toen de Georgiër drie minuten voor affluiten de Buffalo's de overwinning schonk. Zo haalden ze het alsnog met 3-2.

Antwerp zorgde voor een ruimere marge tegen het Zwitserse FC Lugano. De troepen van Bölöni trokken het laken naar zich toe via treffers van Gano, Mirallas en Refaelov. KV Mechelen sloot zijn stage dan weer af met een zware nederlaag. In de gietende regen werd het door het Nederlandse AZ op een klinkende 5-1 getrakteerd.

Standard houdt opnieuw de nul

Standard boekte dan weer een eenvoudige zege tegen PEC Zwolle na twee vroege goals van Lestienne. Eerder op de dag hadden de Nederlanders al verloren van Zulte Waregem. Racing Genk speelde gelijk tegen FC Köln.

De uitslagen van de oefenduels:

AA Gent - Ingolstadt 3-2

PEC Zwolle - Zulte Waregem 1-3

FC Köln - RC Genk 1-1

AZ Alkmaar -  KV Mechelen 5-1

FC Lugano - Antwerp 0-3

Standard - PEC Zwolle 2-0

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.