Stelt FC Barcelona snel nieuwe coach voor? 'Xavi gaat zaterdagavond reageren op aanbieding'

11 januari 2020 11:33

Volgens diverse Spaanse media is FC Barcelona volop bezig om Xavi Hernandez aan te stellen als nieuwe hoofdcoach. Bestuursvoorzitter Òscar Grau en technisch directeur Éric Abidal hebben hem met onmiddellijke ingang een voorstel van 2,5 jaar gedaan.

Na de tegenvallende resultaten en het matige voetbal dat FC Barcelona brengt, ligt hoofdcoach Ernesto Valverde stevig onder vuur. De ex-coach van onder meer Valencia en Athletic de Bilbao heeft een aflopend contract, maar Barcelona lijkt dus meteen afscheid te nemen van hun hoofdcoach.

Verschillende Spaanse bronnen bevestigden vrijdagavond dat FC Barcelona intussen al een eerste keer samen zat met Xavi Hernandez. Het clubicoon zou verrast zijn door het aanbod en kwam voorlopig nog niet met een reactie. De huidige hoofdcoach van Al-Sadd wil zaterdag pas na het competitieduel tegen Al-Rayyan reageren. 

Martinez, Henry en Koeman

Voorzitter Josep María Bartomeu liet eerder al verstaan een duidelijke voorkeur te hebben voor Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlandse nationale elftal heeft nog een contract tot en met 2022, maar er zou blijkbaar wel een ontsnappingsclausule in zijn contract zitten om vroeger naar zijn geliefde FC Barcelona te kunnen. Verder vielen ook al de namen van Thierry Henry en de bondscoach van de Rode Duivels Roberto Martinez.

Arjen T'Sjoen

La Liga \\ Barcelona
 
 
Reacties.