Anderlecht liet speler met nog zes maanden contract niet vertrekken (omdat het nog geld wil verdienen aan een andere)

16 januari 2020 06:00

Anderlecht hoopt nog geld te genereren deze winter uit uitgaande transfers. Spelers die een redelijke transfersom kunnen opbrengen, zijn echter schaars. Thomas Didillon is er zo eentje.

Anderlecht wil Didillon deze winter verkopen om geld te hebben voor inkomende transfers. Daarom ook dat ze Davy Roef probeerden overtuigen om een contractverlenging te tekenen. Anders moeten ze volgende zomer op zoek naar twee nieuwe doelmannen. Het probleem is wel dat Roef daar geen oren naar heeft.

En Roef had zelf een optie om te vertrekken deze winter, maar dat werd dan weer gedwarsboomd door Anderlecht. Utrecht-coach John van den Brom, die hem heel goed kent van in zijn Anderlecht-periode, wou hem graag huren voor zes maanden, maar dat weigerde paars-wit.

Gemiste kans

Zuur voor de doelman, die bij Utrecht de geblesseerde Maarten Paes kon vervangen en zich dus in de kijker kon spelen. Intussen heeft Utrecht PSV-doelman Jeroen Zoet binnengehaald en is de kans voor Roef dus verkeken, al zou er wel nog Belgische interesse zijn.

Als Didillon nog vertrekt, wordt Roef wel tweede doelman, maar dat zal waarschijnlijk een schrale troost zijn.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.