Volgens Hugo Broos moeten Vormer en Vanaken niet onderdoen voor de legendarische duo's op het Brugse middenveld

22 januari 2020 10:41

Hans Vanaken en Ruud Vormer spelen al sinds 2015 samen bij Club Brugge. Ze wonnen samen drie keer de Gouden Schoen en pakten ook twee landstitels. Intussen kunnen ze bij de strafste tandems op het middenveld in de blauw-zwarte geschiedenis gerekend worden.

In Het Laatste Nieuws werden de beste middenveldduo's in de geschiedenis van Club Brugge opgelijst. Onder meer Paul Courant - René Vandereycken (1976-81), Franky Van der Elst - Jan Ceulemans (1984-92), Franky Van der Elst - Lorenzo Staelens (1989-98) en Timmy Simons - Nastja Ceh (2001-05) passeerden de revue.

Vanaken is de meest complete middenvelder.

"Je kan Vormer en Vanaken zeker op gelijke voet met de rest zetten, ook al gaat het om totaal andere tijdperken", legde Hugo Broos uit bij dezelfde krant. Al heeft hij wel meer bewondering voor de meest recente Gouden Schoen dan voor de Nederlander.

"Moest Vanaken vijf weken uitvallen, dan heeft Club een probleem. Moest dat bij Vormer gebeuren, dan is dat nog enigszins op te vangen. Vanaken is de meest complete middenvelder. Hij maakt het spel en lijdt weinig balverlies, hij scoort vaak, geeft een goede eindpass en verdedigt goed", besloot Broos.

Hannes Van Gael

Beker van België \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.