'Diplomatie en geheime vergaderingen over tv-contract: Antwerp moet buigen, Pro League heeft met licentie stok achter de deur'

05 maart 2020 06:57

De televisierechten zijn al enkele weken dé twistappel binnen de Pro League. Antwerp spartelt nog steeds tegen, bij de Pro League beseffen ze dat iedereen verliest als The Great Old niet buigt. En dus gaan ze tot het uiterste.

De meerderheid binnen de Pro League bereikte half februari al een akkoord over de verdeling van de mediarechten onder de clubs, maar Antwerp is nog steeds niet tevreden.

Het wil bij de topploegen horen en een groter deel van de koek verwerven - de G5 krijgt zo'n 85% van de extra opbrengsten van het nieuwe contract, Antwerp maar een heel klein deeltje.

Diplomatie en dreiging

De kleine clubs zijn verbolgen dat er ondertussen geheim overleg is op topniveau tussen de grote ploegen en Antwerp. Volgens Het Laatste Nieuws komt er bij dat overleg veel diplomatie te pas.

De Pro League beseft namelijk dat het heel moeilijk wordt een tv-contract te verkopen aan het buitenland als een van de belangrijkste spelers niet meedoet. De stok achter de deur? Dreigen met het afnemen van de licentie, omdat in de licentie-voorwaarden ook staat dat het collectieve tv-contract moet worden goedgekeurd door elke club.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.