Wat na 3 april? Kalender zit nu al overvol, maar afschaffing play-offs (nog) niet aan de orde

13 maart 2020 06:39

Het Corona-virus heeft ervoor gezorgd dat er minstens tot 3 april niet zal worden gevoetbald in België. En dat zal ook zijn gevolgen hebben op het verdere verloop van de competitie.

Normaal gezien werd aanstaande maandag de kalender voor de play-offs vastgesteld, voorlopig kan dat uiteraard niet doorgaan omdat de ploegen nog niet bekend zijn.

Ook de bekerfinale is al uitgesteld en dus wordt het een zeer drukke agenda vanaf 4 april - gesteld dat er dan wél terug kan worden gevoetbald.

Wat als ...

Normaal gezien wordt het niet makkelijk om alles in te halen, gezien de kalender overvol zit. Enig voordeel is dat er geen Belgische teams meer Europees spelen en er dus eventueel een extra midweekwedstrijd kan worden ingelast.

Dinsdag maakt de UEFA zijn plannen bekend voor het Europees voetbal en een eventueel uitstel van het EK naar de zomer van 2021. Dat zou alles en iedereen extra tijd kunnen geven om de nationale competities te laten afronden.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.