'Thuis' blijven is niet voor elke voetballer hetzelfde: Anderlecht laat ook buitenlanders echt naar huis gaan

16 maart 2020 20:20

Hoe u als individu een bijdrage kan leveren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? "Blijf in uw kot", waren de gevleugelde woorden van minister Maggie De Block.

Ook voor veel voetballers geldt dat. Bij sommige clubs wordt er nog in kleine groepjes getraind, maar bij andere hielden ze ook dat voor bekeken. De spelers konden nog juist hun nodige spullen komen halen op de club en mochten hun conditie met een aangepast programma thuis onderhouden, onder begeleiding van de technische staf.

Anderlecht ging zelfs nog een stapje verder. "Omwille van het belangrijke menselijke aspect krijgen buitenlandse spelers de toestemming om naar de familie in hun vaderland te reizen. Hierbij dienen ze rekening te houden met de nationale en internationale richtlijnen", klonk het bij de recordkampioen.

Bij paars-wit mag iedereen dus naar zijn familie afreizen. Ook buitenlanders kunnen dus effectief naar 'huis'. 'In uw kot blijven' is vaak makkelijker als je omringd bent met familie. Wellicht zullen andere clubs het voorbeeld van Anderlecht de komende dagen volgen.

Nils Wens

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.