KV Oostende overweegt zelfs een verhuis om aan licentie te geraken: Kustploeg zet Marc Coucke onder druk


Foto: © photonews 18 maart 2020 11:26

Zoals de zaken er nu voor staan bij KV Oostende ziet het er niet naar uit dat de club een proflicentie zal halen voor volgend seizoen. De club moet verlost geraken van de hoge huurprijs die het voor de nieuwe tribune aan Marc Coucke moet betalen.

De nieuwe tribune van KV Oostende is in het bezit van Alychlo, de investeringsmaatschappij van Marc Coucke. Jaarlijks moet de club daar 1,2 miljoen euro voor betalen en dat werd hen te veel. Financieel kan KVO dat niet aan en ook het Amerikaanse Pacific Media Group, de investeringsmaatschappij die de club wil overnemen, vindt dat bedrag te hoog.

Als Coucke geen water bij de wijn doet komt de overname en dus ook de proflicentie in gevaar. Maar Oostende bedacht een creatieve oplossing. Volgens de informatie van Het Nieuwsblad hebben KVO en Roeselare onderhandeld om de kustploeg volgend seizoen zes maanden op Schiervelde te laten spelen. 

Op die manier komt de Versluys Arena leeg te staan en moet er opnieuw onderhandeld worden over het huurcontract. Een handigheidje van KVO, maar niet ideaal voor de fans natuurlijk.

Jupiler Pro League \\ Roeselare \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.