Donkerrood verliescijfer van 18 miljoen euro op anderhalf jaar voor OHL: club noemt verzachtende omstandigheden

19 maart 2020 08:14

2018 was een verlieslatend jaar voor voetbalclub Oud-Heverlee Leuven en ook de cijfers van de eerste helft van 2019 zien er niet goed uit.

In 2018 boekte de club 10,2 miljoen euro verlies, in de eerste helft van 2019 nog eens 7,9 miljoen euro. Het Nieuwsblad legde de cijfers naast die van Beerschot, de andere promotiekandidaat.

OHL betaalde 5,3 miljoen euro aan lonen op een half seizoen, ongeveer evenveel als Beerschot op een volledig jaar. Daartegenover staat 1,3 miljoen aan ticketverkoop, commercieel en business ( van de 2,8M euro totale inkomsten). Bij Beerschot gaat het om het dubbele.

Verzachtende omstandigheden

OHL noemde enkele verzachtende omstandigheden. "Zij speelden de promotiefinale, wij hadden het sportief heel moeilijk. Daarnaast halen voetbalclubs altijd meer inkomsten in de tweede helft van het jaar, bijvoorbeeld uit sponsoring en abonnementen", luidde het bij dezelfde krant. Bovendien was er ook nog het trainersontslag van Nigel Pearson.

"De club wordt structureel klaargemaakt voor profvoetbal in 1A. King Power zal de nodige financiële steun blijven geven en de verliezen compenseren zodat de vennootschap minimaal de volgende 24 maanden kan blijven werken", werd er besloten.

1e klasse B \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.