Spelersvakbond: "Voetballers hoeven salarisvermindering niet zomaar te aanvaarden"

26 maart 2020 12:51

Steeds meer clubs vragen een financiële inspanning van hun spelers in deze coronatijden. Zo leverden de spelers van Anderlecht bijvoorbeeld al een maandloon in.

De internationale spelersvakbond FIFPro vindt echter dat niet alle spelers zomaar akkoord moeten gaan met een loonsverlaging. De vakbond heeft het dan vooral over spelers die geen waanzinnige bedragen verdienen.

“In bepaalde landen verdienen voetbalprofs niet veel meer dan een gemiddelde werknemer”, vertelde Jonas Baer-Hoffmann, de secretaris-generaal van FIFPro aan Kicker. Uit een studie bleek enkele jaren geleden dat toen 75 procent van de profvoetballers 3.650 euro of minder per maand verdient.

“In Tsjechië verdienen veel voetballers bijvoorbeeld niet meer dan tweeduizend euro. We vinden dus niet dat zulke spelers zomaar moeten instemmen met een salarisverlaging.”

In de grote competities is de situatie natuurlijk helemaal anders. “Heel wat spelers uit grotere competities beseffen dat ze niet te klagen hebben en nemen zelf hun verantwoordelijkheid op. Kimmich en Ibrahimovic, om er maar twee te noemen.”

 
 
 
Reacties.