"In landen waar de crisis blijft duren, zullen clubs hun beste voetballers wel moeten verkopen door de coronacrisis"

26 maart 2020 18:19

Neymar is tot op vandaag de duurste speler uit de geschiedenis met een transfersom van 222 miljoen euro. De kans is groot dat hij dat ook nog een tijdje blijft.

Makelaar Stijn Francis voorspelde bij Sporza een negatieve impact van de coronacrisis op transfersommen.  

"Clubs betalen soms niet meer het volledige loon. Ze zetten spelers op technische werkloosheid of vragen loon in te leveren. Kan je dan dezelfde transfersom vragen?”

“In België dient play-off I voor buitenlandse clubs om na te gaan of een speler die ze op het oog hebben, kan bevestigen. Die bevestiging gaan buitenlandse clubs nu niet krijgen."

"Maar de transfermarkt zal vooral afhangen van hoe een land de coronacrisis aanpakt. Als een competitie zes maanden stil ligt, dan mag een club nog zo goed beheerd worden als je wil, dan heb je een groot probleem. In Italië ligt alles stil. Dus ook het voetbal. België pakt het beter aan, denk ik. Hier zal het voetbal dus hopelijk sneller hervatten."

"In landen waar de crisis blijft duren, zullen clubs hun beste voetballers wel moeten verkopen. Neymar zal niet opeens veel minder kosten, dat zijn de uitzonderingen op de regel, maar spelers die anders voor 10-15 miljoen euro verkocht worden, daar wil ik nog van zien wat er met de markt gebeurt."

 
 
 
Reacties.