Beerschot wil eventuele terugwedstrijd tegen OHL nog spelen, maar...: "Dan hebben we ook eerst oefenwedstrijden nodig"

01 maart 2020 08:29

Beerschot VA en OH Leuven weten momenteel nog steeds niet in welke reeks ze volgend seizoen zullen voetballen. In principe moet er nog een promotiewedstrijd worden afgewerkt. Maar dan kan niet meteen na de opheffing van de maatregelen.

Beerschot VA won de heenwedstrijd van de promotiefinale met het kleinste verschil van OH Leuven. Toch weten de Mannekens momenteel niet of ze volgend seizoen zullen promoveren naar de Jupiler Pro League. 

Het spelen van de terugwedstrijd na de coronacrisis is een optie. "Maar dan hebben we eerst een zestal weken voorbereiding nodig", is Pieter Jacobs duidelijk op de website van de paarshemden. 

Het verschil tussen groepstrainingen en collectieve trainingen is niet te onderschatten - Pieter Jacobs

"Het verschil tussen groepstrainingen en collectieve trainingen is niet te onderschatten", gaat de performance manager van Beerschot verder. "Deze periode moet je vergelijken met een zomerbreak."

Met andere woorden: een terugwedstrijd zal ten vroegste voor deze zomer zijn. "Na een zomerbreak is er ook een voorbereiding van een zestal weken. Inclusief oefenwedstrijden. Dat is nu niet anders."

Bart Vandenbussche

2e klasse \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
Reacties.