Volgens Mark Rutte is het duidelijk: tot dan zal er al zeker geen profvoetbal zijn in Nederland, amateurvoetbal stopgezet

31 maart 2020 20:16

Volgens de KNVB waren er nog drie scenario's mogelijk voor de kalender af te werken in het Nederlandse profvoetbal, maar Mark Rutte, de premier, gaf meer duidelijkheid. Er zal al zeker tot 1 juni niet gevoetbald worden.

Volgens de KNVB vielen de sportwedstrijden in Nederland buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Volgens Mark Rutte hoort het profvoetbal wel tot de vergunningsplichtige evenementen. 

Volgens Het Laatste Nieuws betekent het dat er al zeker geen Nederlands profvoetbal is tot en met 1 juni. De sportaccommodaties mogen voorlopig niet gebruikt worden tot 28 april, dus tot dan kunnen de clubs niet op de terreinen trainen. Rutte legt uit dat deze maatregelen nog verlengd kunnen worden. 

Amateurvoetbal

Het amateurvoetbal zou dan weer stopgezet zijn. In Nederland kiezen ze er wel voor om geen kampioenen, promovendi en degradanten aan te wijzen. 

Hannes Van Gael

Nederlandse Eredivisie
 
 
Reacties.