16e landstitel is een feit voor Club Brugge: "Niet de mooiste, wel een verdiende" & "Dit was dé kans om de dubbel te pakken"

02 april 2020 15:57

De Pro League stelt de volksgezondheid voorop en straks zal de competitie definitief worden stopgezet. Over Europese plaatsen moet er nog gediscussieerd worden, maar een ding staat al vast: Club Brugge wordt tot kampioen uitgeroepen.

Dus belden we Nico Cappaert, de voorzitter van de Supportersfederatie Club Brugge, op om hem te feliciteren met de titel. "Dankuwel. Het is er een met raar gevoel, dat kan ook niet anders", reageerde hij ietwat onwennig. Logisch ook, want het is allesbehalve een alledaagse situatie.

Feestje tegoed

Van feeststemming was er niet echt sprake. "Normaal gebeurt zoiets tijdens of na een match en in volle euforie. Vanavond zullen we er een pintje op drinken", ging hij verder. Een pintje in thuisisolatie, want op verplaatsing of in groep mag natuurlijk niet. Een feestje hebben de blauw-zwarte fans nog tegoed van het clubbestuur. "Uiteraard, maar dat zal nog niet voor meteen zijn, jammer genoeg."

Door de coronacrisis en het feit dat de competitie niet volledig is afgewerkt zal deze zestiende landstitel niet als de mooiste in de geschiedenisboeken van Club Brugge gaan, maar wel als een verdiende. "Absoluut. Het puntenverschil is zo groot. Ik denk niet dat er discussie mogelijk is. Protest hiertegen verwacht ik niet, voor de andere Europese plaatsen misschien wel."

De titel is dan wel binnen, toch blijft Cappaert verveeld zitten met een thema: de bekerfinale. "Ik denk niet dat het voor dit seizoen zal zijn, als je ziet dat zelfs zomerfestivals al in de problemen komen. Misschien is het een optie om de finale te spelen in plaats van de Supercup. Het blijft jammer, want dit seizoen was een uitgelezen kans om de dubbel op een normale manier te pakken", besloot hij.

Beker van België \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.