Waarom toch nog twijfel over OHL-Beerschot? Veel miserie, ook voor betrokken clubs

02 april 2020 15:15

Er moet geen twijfel over bestaan: de competitie zit erop in 1A. De Raad van Bestuur heeft het dringende advies gegeven om er een punt achter te zetten. De bevestiging door de Algemene Vergadering is enkel nog een formaliteit. Maar we blijven nog met vragen zitten... Met 18 of niet?

Er gaat sowieso een meerderheid van 80 procent te vinden zijn bij de Algemene Vergadering, die was er vorige week al trouwens. De Raad van Bestuur van de Pro League laat immers nog open dat de bekerfinale en de terugmatch van de finale in 1B nog gespeeld zou kunnen worden.

Vreemd geval dat laatste, want in het geval dat ze wel gespeeld wordt, is Waasland-Beveren nog niet zeker van zijn plaats in 1A volgend seizoen. Te zien welke format dat ze nemen uiteraard. Met een oneven aantal aantreden (alle 16 ploegen blijven en Beerschot of OHL komt erbij) is ondenkbaar. Het plan is wel nog altijd om met 18 te spelen, al moet er eerst een akkoord zijn over welk competitieformat het gaat worden.

Tricky

Waasland-Beveren laten zakken terwijl Beerschot en OHL wel hun kans op 1A mogen wagen, lijkt bijzonder tricky. Daar gaan ze op de Freethiel ook niet meteen akkoord mee gaan. Of het moet zijn dat Oostende geen licentie krijgt en dan lost het probleem zichzelf op. Ook aan de Kust gaan ze zich echter weren als een duivel in een wijwatervat.

Dat men wil bekijken of men de bekerfinale nog ergens kan spelen, kunnen we inderdaad begrijpen. Het gaat over rechtstreeks geplaatst te zijn voor Europees voetbal of niet. Maar die clubs kunnen wel al het volgend seizoen voorbereiden intussen. Maar wat als je OHL of Beerschot bent en niet weet wanneer je gaat spelen en of je wel gaat spelen? Gewoon met 18 volgend seizoen is het meest logische. Dat is ook het scenario dat momenteel nog op tafel ligt.

Burgemeester

Hoe moet je anders de transfers gaan doen, sponsors aantrekken voor volgend seizoen...? Om veel problemen te vermijden gaat de werkgroep, bestaande uit Peter Croonen (Genk), Michel Louwagie (AA Gent), Eddy Cordier (Zulte Waregem), Joseph Allijns (KV Kortrijk) en Philippe Bormans (Union) daarover samenzitten. Maar het valt natuurlijk ook niet te voorspellen hoe de huidige situatie gaat evolueren. Daar zitten wel een paar voorzitters tussen die eerder al pleitten om er volledig mee te stoppen.

We kunnen ons niet inbeelden dat ze in Leuven of Antwerpen blij zijn met deze beslissing. Trouwens, als Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani de wedstrijd vorige keer al verbood, zien we hem die nu ook niet meteen toestaan. Nee, 90 procent zeker dat die wedstrijd niet gespeeld wordt. Maar beide clubs hadden liever gehad dat de knoop vandaag was doorgehakt.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ KV Oostende \\ OH Leuven \\ Beerschot \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.