Waasland-Beveren legt beslissing uit: "Wie denkt dat we snel weer samen in het stadion zullen zitten... fake news!"

02 april 2020 08:29

De spelers van Waasland-Beveren staan op technische werkloosheid. Een economisch onvermijdelijke zet, legt Waasland-Beveren uit. "Het voortbestaan van de club hangt ervan af."

Ze zijn niet over één nacht ijs geweest op de Freethiel. "Deze beslissing is wel overwogen genomen. Het voortbestaan van onze club hangt immers af van deze beslissing. Aangezien we niet weten hoelang deze situatie zal aanhouden, evalueren we week na week of we al dan niet deze beslissing verder moeten zetten. Uiteraard wordt deze periode zo beperkt mogelijk gehouden", klinkt het.

"Al wie bij het voetbal van kortbij is betrokken, inclusief de stakeholders, is er nu reeds van overtuigd dat de tijd waar supporters terug samen op hun vaste stadionplek zij aan zij hun favoriete ploeg kunnen aanmoedigen niet voor morgen zal zijn. Het beeld voor ogen houden dat dit morgen wel het geval zal zijn, behoort tot fake news. En, daaraan heeft niemand een boodschap."

Financiële huishouding

De onzekerheid noopte hen ertoe drastische maatregelen te nemen. "Voor het bestuur van W-B hangt het voortbestaan van de club ook af van een correcte financiële huishouding. Dit betekent dat kosten moeten kunnen betaald worden. Vandaag bestaat (nog) geen zekerheid over mediarechten, verderzetting van de huidige competitie en de herstart van de volgende competitie, ticket- en sponsorinkomsten, enzovoort."

"W-B wenst ook morgen te kunnen voetballen conform de licentievoorwaarden en de financial fair play. Nogmaals, het clubbestuur hoopt dat aan deze crisistoestand vlug een einde komt en dat het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 in alle sereniteit kan voorbereid worden."

Jupiler Pro League \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.