Medeoprichter bewuste website haalt uit naar KBVB: "Mensen wilden hun goed hart laten zien, maar krijgen messteek in de rug terug"

02 april 2020 07:11

De filmpjes op Facebook hebben bondsprocureur Kris Wagner de kop gekost. Hij richtte samen met collega-advocaat Walter Damen de website www.coronaresist.be, wat de KBVB een brug te ver vond. Medeoprichter Damen reageert nu verontwaardigd...

De KBVB vond dat de samenwerking tussen een bondsprocureur en een aan een club gerelateerd bestuurslid niet kon. “Als we nu samen een kledingverkoop op poten zetten, dat zou oerdom zijn. Maar hier gaat het om een initiatief met de allerbeste intenties", aldus Damen bij HLN. 

Die vindt ook dat de KBVB nu zelf in de fout gaat. "Dat de voetbalbond dan vanaf nu een bondsprocureur voltijds in dienst neemt. En als de voetbalbond een bondsprocureur kan buitensmijten vind ik dat ook een teken van invloed. Dit precedent kan als een boemerang naar de voetbalbond terugkomen."

Drogreden

De manier waarop Wagner in die filmpjes op Facebook acteerde was ook een doorn in het oog van de KBVB. "Maar betekent dat nu dat vanaf nu iedereen die verbonden is aan het bondsparket van zijn Facebook weg moet en niks meer met sociale media mag doen? Ik denk dat de voetbalbond een middel gevonden heeft om van iemand af te raken waar ze al een tijdje vanaf wilden."

"Er zijn een aantal mensen die met dit initiatief hun goed hart hebben laten zien, maar zij krijgen nu integendeel een serieuze messteek - je mag zelf kiezen - centraal of in de rug terug.”

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.